fredag 18 oktober 2019

Äpplekladdkakepaj


Äpplekladdkakepaj
8 portioner
Äpplekladdkaka:
175 g smör
3.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 äpplen
Smuldeg:
200 g smör
4 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
Fyllning:
5-6 äpplen
1 msk kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till kladdkakan och rör ner smör och ägg. Riv äpplena och vänd ner. Häll ner smeten i en pajform.
Blanda alla ingredienser till smuldegen
Skiva äpplena tunt och lägg dem över kladdkakan. Strö över kanelen. Smula över smuldegen. Sätt in i ugnen och sänk temperaturen till 175 grader. Grädda i 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar