onsdag 9 oktober 2019

Brownie med kola och topping


Brownie med kola och topping
Brownie:
100g mörk choklad
175 g smör
3.5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
0.75 dl kakao
1.5 dl vetemjöl
Kola:
50 g smör
1 dl vispgrädde 
1.5 dl strösocker 
0.5 dl ljus sirap 
Topping:
jordnötter
minimarshmallows

Sätt ugnen på 200g. Smör en form på ca 25*25cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten.
Smält chokladen. Rör smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt chokladen och sen ett ägg i taget. Rör försiktigt ner kakao och vetemjöl. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

Smält smöret till kolasåsen. Blanda i övriga ingredienser och låt koka tills smeten når 122 grader eller klarar kulprovet. Häll kolasmeten över kakan. Strö över jordnötter och minimarshmallows. Låt kakan svalan och sätta sig ordentligt, minst en timme, innan du skär upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar