Grahamsskorpor
ca 50 st
50 g smör
2 msk olja
4 dl mjölk
25 g jäst
1 dl brun farin
3.5 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
ca 50 st
50 g smör
2 msk olja
4 dl mjölk
25 g jäst
1 dl brun farin
3.5 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
Smält smöret. Häll i olja och mjölk. Smula jästen och rör ut i degvätskan. Tillsätt socker, grahamsmjöl samt hälften av vetemjölet. Låt jäsa övertäckt i en halvtimme. Rör degen och låt sen jäsa en halvtimme till.
Tillsätt sedan mer vetemjöl tills degen är lagom fast. Arbeta den smidig på bakbordet. Dela degen i bitar och forma till avlånga bullar. Jäs dem på en plåt.
Grädda dem i 225 grader i 10 min. Skär dem mitt itu när de kallnat. Rosta och eftertorka skorporna i ca 12h eller över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar