onsdag 4 november 2020

Grahamsskorpor


Grahamsskorpor
ca 50 st 
50 g smör
2 msk olja 
4 dl mjölk 
25 g jäst 
1 dl brun farin 
3.5 dl grahamsmjöl 
7 dl vetemjöl

Smält smöret. Häll i olja och mjölk. Smula jästen och rör ut i degvätskan. Tillsätt socker, grahamsmjöl samt hälften av vetemjölet. Låt jäsa övertäckt i en halvtimme. Rör degen och låt sen jäsa en halvtimme till.

Tillsätt sedan mer vetemjöl tills degen är lagom fast. Arbeta den smidig på bakbordet. Dela degen i bitar och forma till avlånga bullar. Jäs dem på en plåt.

Grädda dem i 225 grader i 10 min. Skär dem mitt itu när de kallnat. Rosta och eftertorka skorporna i ca 12h eller över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar