Ursprungligen är receptet från Underbara Clara.
Saffranskaka med citronfrosting
1 kuvert saffran
4 ägg
3 dl strösocker
1 dl filmjölk
4.5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
125 g smör
Citronfrosting:
1 kuvert saffran
4 ägg
3 dl strösocker
1 dl filmjölk
4.5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
125 g smör
Citronfrosting:
100 g färskost
25 g mjukt smör
1 dl florsocker
1 citron
Lingon
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform. Smält smöret tillsammans med saffranet.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner mjöl och bakpulver i äggsmeten. Vänd ner smör och filmjölk.
Häll upp i sockerkaksformen och grädda i ca 40min.
Rör smör och socker till frostingen mjukt. Tillsätt florsocker och vispa fluffigt. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Rör ner i frostingen. Häll över kakan när den har svalnat. Strö över lingonen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar