onsdag 4 november 2020

Kycklingcurry I naanskålar

Kycklingcurry
9 portioner
1 msk salt
1 msk svartpeppar
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprika
1 msk gurkmeja
1 msk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk senapspulver
0.5 tsk chilipulver
0.5 tsk malen kryddpeppar
1.2 kg kycklingfilé
2+2 msk turkisk yoghurt
4 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
0.5 dl olja
3 morötter
1 gul lök
3 potatisar
5 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 burk krossade tomater
5 dl kycklingbuljong
Naan:
1 dl vatten
2 msk socker
1 pkt jäst
2 dl turkisk yoghurt
2 dl mjölk
9 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk salt

Blanda salt och torra kryddor. Dela kycklingfilen i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda kycklingfilen med hälften av kryddblandningen, vitlöken, ingefäran och yoghurten. Låt stå och marinera i kylen i minst en timme.

Blanda vatten, socker och jäst till brödet. Rör ner yoghurt och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Låt stå och jäsa i 1h.

Skala och hacka morötter, lök, potatis och vitlök. Stek kycklingen i omgångar i oljan. Ta sen upp och stek grönsakerna med resten av kryddblandningen. När löken är mjuk rör ner tomatpuré och stek ett par minuter till. Häll på krossade tomater och buljong och låt koka i en halvtimme. 

Knåda degen och dela i 16 bitar. Kavla ut tunt till runda kakor. Stek i stekpannan på hög temperatur tills de bubblar ordentligt och vänd då på dem och stek andra sidan med. Lägg och svalna mellan två skålar så de får rätt form.

Rör ner yoghurt i grytan vid servering. Servera grytan och brödet med ris och yoghurt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar