onsdag 4 november 2020

Knaprig kycklingrulle


Knaprig kycklingrulle
7-8 portioner
1 paket bacon
1 gul lök
80g färsk spenat
4 kycklingfiléer
2 tsk salt
1 tsk peppar
6-7 skivor skinka
10-12 skivor ost
4 dl vetemjöl
5 ägg
6 dl skorpsmulor
ostsås:
3 msk smör
2 vitlöksklyftor
3 msk mjöl
5 dl mjölk
2 msk senap
2.5 dl riven ost
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. 

Klipp baconet i bitar. Skala och strimla löken. Stek baconet tills det börjar bli knaprigt. Rör ner löken och sänk temperaturen. Stek tills löken är mjuk. Blanda ner spenaten och rör runt tills spenaten har mjuknat. Låt stå och svalna.

Lägg kycklingfiléerna mellan plastfolie och banka ut dem så att de blir platta. Lägg dem lite omlott på ett nytt stort plastfolieark. Salta och peppra. Lägg först skinka och sen ost ovanpå, se till att inte täcka de yttersta centimetrarna på långsidorna. Lägg på baconröran i mitten. Rulla ihop till en tajt rulle och vira plastfolien runt on. Lägg i kylen i minst en timme.

Lägg mjöl och skorpmjöl i var sin stor form och vispa upp ägg i ytterligare en. Ta ur kycklingrullen ur folien och rulla i mjölet. Vänd i ägget och rulla i skorpsmulorna. Vänd i ägget en gång till och täck med skorpsmulor. Lägg på en plåt och grädda i 40min.

Skala och hacka vitlöken. Stek löken mjuk i smöret. Rör ner mjölet i smöret. Tillsätt mjölken lite i taget. Rör ner senap och ost. Låt puttra tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar