Citron- och lakritspepparkakor
100-150 pepparkakor
100-150 pepparkakor
200g smör
2.25 dl ljus sirap
3 dl strösocker
1 ägg
1 msk malda nejlikor
0.5 tsk mald kanel
1 msk mald ingefära
1 tsk stött kardemumma
3 dl strösocker
1 ägg
1 msk malda nejlikor
0.5 tsk mald kanel
1 msk mald ingefära
1 tsk stött kardemumma
0.5 tsk mald anis
1 msk bikarbonat
5 msk turkisk peppar, finkrossad
rivet skal från en citron
5 msk turkisk peppar, finkrossad
rivet skal från en citron
1 msk citronsaft
10 dl vetemjöl
10 dl vetemjöl
Rör ihop sirap, socker och smör. Rör ner ägget och citronsaft och skal. Blanda övriga ingredienser och rör i smeten. Lägg i en lufttät burk och ställ i kylen över natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut en del av degen till ett par millimeter. Grädda kakorna i 1-5 min beroende på storlek. Låt svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar