En smaskig ide från feeders.
Peruansk oxsvans
5 portioner
5 portioner
1 Oxsvans, ca 1kg
Olja till stekning
3 stora rödlökar
8 vitlöksklyftor
1 tsk flagor chili
2 tsk paprikapulver
1 krm spiskummin
1 liten kanelstång
2 stjärnanis
4 nejlikor
5 dl rött vin
3 msk hackad mörk choklad
Salt och nymalen svartpeppar efter smak
Olja till stekning
3 stora rödlökar
8 vitlöksklyftor
1 tsk flagor chili
2 tsk paprikapulver
1 krm spiskummin
1 liten kanelstång
2 stjärnanis
4 nejlikor
5 dl rött vin
3 msk hackad mörk choklad
Salt och nymalen svartpeppar efter smak
Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn köttet runt om i oljan i en gryta och ta sen upp det.
Stek löken på låg värme i grytan tills löken är genomskinlig. Tillsätt kryddorna och chilin och stek tills det börjar dofta gott. Lägg ner oxsvansen och häll över vinet. Späd med vatten om det behövs för att köttet ska täckas. Sätt på locket på grytan och ställ in i ugnen på 130 grader i ca 6h tills köttet lossnar lätt från benen.
Rör ner chokladen och smaka av med salt och peppar. Servera med tex pressad potatis, avokado, yoghurt och nachos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar