torsdag 2 augusti 2018

Hallonbullar


Hallonbullar
ca 32 st
150g smör
3 dl mjölk 
50 g jäst 
0.5 tsk salt 
0.75 dl socker 
ca 1 l vetemjöl 
1 ägg 
Fyllning: 
3 dl hallon 
0.5 dl socker 
Pensling:
1 ägg 
pärlsocker

Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa.

Trilla ut degen till små runda bullar, lägg dem på en plåt. Låt jäsa lite grann

Sätt ugnen på 250 grader. Gör en liten fördjupning i bullarna. Fyll med fyllning. Låt jäsa.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ca 5 min. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar