torsdag 2 augusti 2018
Hallonbullar
Hallonbullar
ca 32 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
ca 1 l vetemjöl
1 ägg
Fyllning:
3 dl hallon
0.5 dl socker
Pensling:
1 ägg
pärlsocker
Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa.
Trilla ut degen till små runda bullar, lägg dem på en plåt. Låt jäsa lite grann
Sätt ugnen på 250 grader. Gör en liten fördjupning i bullarna. Fyll med fyllning. Låt jäsa.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ca 5 min. Låt svalna under bakduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar