lördag 18 augusti 2018

Finskt surbröd


Finskt surbröd
1 st
12 g jäst 
5 dl lättfil 
7 dl vetemjöl special
4 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågkross
1 dl vetekli
1.25 dl mörk sirap 
1 tsk kummin
1 tsk fänkål
1 tsk anis
0.5 tsk salt

Rör ut jästen i filen. Blanda i hälften av mjölet och rör ihop till en deg och låt stå över natten.

Blanda ned sirapen, kryddorna och saltet i den jästa surdegen. Rör ner resten av mjölet och låt brödet jäsa över dagen.
Sätt ugnen på 200 grader. Forma och lägg den att jäsa i en mjölad brödkorg. Låt brödet jäsa i ca 1h.

Stjälp upp brödet och grädda det i ca 1h. Låt svalna inlindat i bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar