fredag 24 augusti 2018

Fullkornsbaugetter


Fullkornsbaugetter
8st
1 dl rågkross 
5 dl vatten 
50 g jäst 
2 tsk salt 
2 tsk sirap 
10 dl vetemjöl 
pensling: 
ägg 
2 msk vatten 
3 msk rågkross

Koka upp rågkrosset i 2dl vatten. Tillsätt resten av vattnet och låt svalna till 37 grader.

Häll krosset över jästen, tillsätt salt och sirap. Arbeta in det mesta av mjölet. Knåda tills det blir en smidig deg. Strö på lite mjöl och låt jäsa under duk i 1h.

Sätt ugnen på 225. Dela degen i åtta bitar. Forma degen till 15cm långa baugetter. Låt jäsa till dubbel storlek.

Pensla bröden med uppvispat ägg blandat med vatten och strö över rågkross. Grädda i mitten av ugnen i 12 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar