fredag 24 augusti 2018
Fullkornsbaugetter
Fullkornsbaugetter
8st
1 dl rågkross
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 tsk sirap
10 dl vetemjöl
pensling:
ägg
2 msk vatten
3 msk rågkross
Koka upp rågkrosset i 2dl vatten. Tillsätt resten av vattnet och låt svalna till 37 grader.
Häll krosset över jästen, tillsätt salt och sirap. Arbeta in det mesta av mjölet. Knåda tills det blir en smidig deg. Strö på lite mjöl och låt jäsa under duk i 1h.
Sätt ugnen på 225. Dela degen i åtta bitar. Forma degen till 15cm långa baugetter. Låt jäsa till dubbel storlek.
Pensla bröden med uppvispat ägg blandat med vatten och strö över rågkross. Grädda i mitten av ugnen i 12 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar