onsdag 24 januari 2018
Pepparrotskött
Pepparrotskött
5 portioner
1kg nötkött utan ben
1 gul lök
2 morötter
1.5 msk salt
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
1.5 liter vatten
sås:
2 msk smör
6 msk vetemjöl
7.5 dl buljong
3 msk pepparrot
Skala och dela lök och morötter. Lägg dem, kryddor och vatten i en stor gryta och låt koka upp. Skölj köttet och lägg i det. Låt koka upp. Sjud under lock i 1.5h. Sila av 5dl av biljongen. Smält smöret och tillsätt mjöl. Vispa ut det i smöret. Späd med buljongen under vispning. Låt koka i 5min. Tillsätta pepparrot och smaka av med salt. Dela köttet i bitar och lägg det i såsen.
Etiketter:
kött,
matlagning,
vilt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar