onsdag 24 januari 2018

Pepparrotskött


Pepparrotskött
5 portioner
1kg nötkött utan ben 
1 gul lök 
2 morötter 
1.5 msk salt 
10 vitpepparkorn 
1 lagerblad 
1.5 liter vatten 
sås: 
2 msk smör 
6 msk vetemjöl 
7.5 dl buljong 
3 msk pepparrot

Skala och dela lök och morötter. Lägg dem, kryddor och vatten i en stor gryta och låt koka upp. Skölj köttet och lägg i det. Låt koka upp. Sjud under lock i 1.5h. Sila av 5dl av biljongen. Smält smöret och tillsätt mjöl. Vispa ut det i smöret. Späd med buljongen under vispning. Låt koka i 5min. Tillsätta pepparrot och smaka av med salt. Dela köttet i bitar och lägg det i såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar