måndag 29 januari 2018

Padd thai bann gog


Padd thai bann gog
3 portioner
125g breda risnudlar
4 msk olja
1 dl naturell tofu
2 vitlöksflytor
2 msk risvinäger
2 tsk fisksås
2 dl skalade räkor
1 msk inlagd ingefära
4 msk jordnötter
1 msk socker
5 cm purjolök
2.5 dl böngroddar
1 ägg
lime
sweet chilisås

Dela tofun i tärningar. Skala och skiva vitlöken. Strimla ingefära och purjolök. Grovhacka jordnötterna. Lägg nudlarna i kokhett vatten i ca 2min. Låt rinna av. Hetta upp hälften av oljan och stek tofubitarna och vitlöken så de får lite färg. Tillsätt nudlarna och stek mjuka. Blanda i vinäger, fisksås, räkor, ingefära och purjolök och stek någon minut. Blanda ner jordnötter, socker och böngroddar. Blanda resten av oljan med ägget och rör ner i blandningen och servera genast med lime och sweet chilisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar