fredag 10 juni 2016
Risotto med mousserande vin
Risotto med mousserande vin
4 portioner
3 schalottenlökar
2 msk olivolja
2.5 dl risottoris
7-8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl mousserande vin
2 msk finhackad persilja
0.5 dl finriven parmesan
Skala, finhacka och fräs löken mjuk och glansig i olivoljan. Blanda i riset och fräs under omrörning i 1-2 minuter. Koka upp buljongen och tillsätt 3dl till riset. Tillsätt mer buljong i omgångar. Häll i vinet och koka till risgrynen är nätt och jämt mjuka, ca 20min. Ta grytan från värmen och rör ner persilja och ost.
Etiketter:
matlagning,
tillbehör
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar