torsdag 23 juni 2016
Muffinsfågelbon
Mina bakverk hade ett recept på muffins med frosting dekorerade med chokladägg så de såg ut som fågelbon. Jag blev sugna på att göra likadana och sen några liknande men med annan smak, hallonmuffins med lakritsfrosting och mandelmuffins med vaniljfrosting. Jag valde att ha ett stort ägg och två små till varje muffins.
Muffinsfågelbon
12st per sort
Mjölkchokladmuffins
4 dl vetemjöl
2.5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
150 gram mjölkchokladknappar
3 ägg
150 gram smör
0.75 dl mjölk
Hasselnötsfrosting
100 gram mjukt smör
1 dl hasselnötscreme
100 gram philadelphiaost
3.5 dl florsocker
Hallonmuffins
3.5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
100 gram smör
1 dl mjölk
2dl hallon
Lakritsfrosting
150 gram mjukt smör
100 gram philadelphiaost
1 msk lakritspulver
3.5 dl florsocker
Mandelmuffins
2 dl vetemjöl
1.5 dl mandelmjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
100 gram smör
0.5 hackad mandel
1 dl mjölk
Vaniljfrosting
150 gram mjukt smör
100 gram philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
3.5 dl florsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen i en skål. Smält smöret och rör ner mjölken. Blanda till en slät smet. Rör ner smaksättningen och fördela i muffinsformar. Grädda i 15-20min. Vispa ihop frostingen så den blir fluffig. Spritsa ut frostingen på muffinsen när de är kalla och dekorera med godisäggen.
Etiketter:
bakning,
efterrätt,
mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar