Rostbröd med kaffe
3dl kallt kaffe
1.5dl vatten
12g jäst
0.5 dl honung
1.5tsk salt
0.5dl majsmjöl
2.5dl kli
7.5dl vetemjöl special
Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet och kaffet. Tillsätt honung och salt och rör tills allt löst upp sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en deg. Täck bunken med bakduk. Dra i degen tre gånger med en halvtimmes mellanrum. Låt den sen vila i en timme till.
Sätt ungen på 175 grader. Stjälp sedan upp den på ett mjölat bakbord och forma till en limpa. Smöra en brödform och lägg degbiten i den. Täck med en bakduk och låt jäsa i ytterligare 45 minuter. Grädda i cirka 45 minuter. Låt svalna helt på galler innan du skär i dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar