onsdag 6 maj 2015

Musselsoppa med hummer


Musselsoppa med hummer
4 portioner
1 liter färska hjärtmusslor
2 kokta humrar 
2 scharlottenlökar
0.5 g saffran
1 krm kajennpeppar
1 msk smör
3 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
salt och vitpeppar

Kolla att alla musslor lever och gör rent skalen. Hacka löken. Fräs lök och kryddor i smöret. Tillsätt musslorna och rör runt tills musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna. Häll på vin och grädde i grytan och låt koka ihop. Skala två tredjedelar av musslorna, spara skalet. Skala hummrarna och dela upp i tallrikarna. Lägg tillbaka musslorna i grytan och servera.

Koka buljong på skalen, lök, morötter och vinet som blir kvar efter middagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar