fredag 29 maj 2015

Revbensspjäll five spices


Revbensspjäll five spices
4 portioner
2kg tunna revben
2 liter hönsbuljong
2 morötter
2 gula lökar
3 lagerblad
8 vitpepparkorn
2 msk färsk ingefära
3 stjärnanis
1 kanelstång
5 nejlikor
1 skivad apelsin
3 msk honung
3 msk sirap
1 msk fänkålsfrön
2 msk soja

Lägg alla ingredienserna i en vid gryta och koka på låg värme i 1-2h. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp köttet och sila buljongen. Koka ihop buljongen på full effekt medan du skivar upp revbenen. Lägg revbenen i en ugnsfast form och häll över buljongen. Lätt in i ugnen och grädda i 15-30min, pensla köttet då och då med buljongen. Eller varför inte grilla dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar