fredag 15 maj 2015

Sockerpenslade kanelbullar

Lite annorlunda utseende på bullarna blir det om man penslar dem med sockerlag.

Sockerpenslade kanelbullar
ca 30st
3 dl mjölk
25 g färsk jäst 
1.25 dl strösocker
0.5 tsk salt
3 msk nymortlad kardemumma.
150 gr  smör
ca 1 l vetemjöl
fyllning:
100g smör
1 dl muscovadosocker
2 msk kanel
sockerlag:
1 dl vatten
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver

Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör sedan ner smör, socker, kardemumma och salt i bunken. Tillsätt lite vetemjöl i taget tills degen går att arbeta ihop. Knåda den ordentligt. Täck bunken med bakduk. Dra i degen tre gånger med en halvtimmes mellanrum. Låt den sen vila i en timme till.


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda fyllningen och rör till en smidig smet. Kavla ut degen till en rektangel och bred ut med slickepott över degen. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär tunna skivor. Lägg dem på en låt och tryck till dem på mitten.

Låt bullarna jäsa övertäckta på en plåt i ca 30 minuter. Koka ihop sockerlagen till sockret har löst sig. Grädda bullarna i ca 10 minuter. Pensla bullarna med sockerlagen direkt när de kommer ur ugnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar