Shortbread är en typisk engelsk småkaka. Det är som en mördegskaka men fluffigare och sprödare. Först var degen ganska kladdig men sen blev den riktigt lättbakad. Tvååringen kavlade, tryckte ut och flyttade till plåten själv utan problem. Receptet kommer från Louise's spis, men är något modifierat.
Shortbread
ca 30 st
225 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3.75 dl vetemjöl
2 dl maizena
1 nypa salt
Lägg smör, socker och vanilj i en bunke och rör det vitt och fluffigt, rör ner övriga ingredienser. Knåda degen till en smidig deg. Kavla ut degen till 5-10mm tjocklek. Ta ut kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut ev överbliven deg igen och ta ut fler kakor.
Ställ kakorna i kylen i minst 15min innan de gräddas. Värm ugnen till 175 grader och grädda kakorna i 15min, tills de precis börjat få färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar