onsdag 5 mars 2014

Dinkelklibröd

Så var det dags att baka nytt bröd, skulle ju äta soppa till middag.


Dinkelklibröd

25g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1.5 dl dinkelkli
5 dl vetemjöl special

Smula jästen och rör ut i vattnet och blanda i saltet. Rör ner dinkelkli och vetemjöl.  Täck bunken med bakduk. Dra i degen tre gånger med en halvtimmes mellanrum. Låt den sen vilja i en timme till.
Lägg in bakstenen och sätt ugnen på 275 grader. Mjöla en jäsform med tex dinkelkliet och häll överflödet bakbordet och häll ut degen ovanpå. Forma till en limpa. Lägg limpan i jäsformen och låt jäsa en timme. Vänd upp  den på bakspaden och skjutsa in den i ugnen. Sänk värmen till 250g direkt när den kommer in. Låt den gräddas i 15min sen sänker du temperaturen till 225 grader och gräddar ytterligare 15min. Kolla sen att temperaturen är uppe i 90 grader i brödet om inte låt den stå inne i en minut per två grader den har kvar. Linda in den i en bakduk och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar