Så var det dags att baka nytt bröd, skulle ju äta soppa till middag.
Dinkelklibröd
25g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1.5 dl dinkelkli
5 dl vetemjöl special
Smula jästen och rör ut i vattnet och blanda i saltet. Rör
ner dinkelkli och vetemjöl. Täck
bunken med bakduk. Dra i degen tre gånger med en halvtimmes mellanrum. Låt den sen vilja i en timme till.
Lägg in bakstenen och sätt ugnen på 275 grader. Mjöla en jäsform med tex dinkelkliet och
häll överflödet bakbordet och häll ut degen ovanpå. Forma till en limpa.
Lägg limpan i jäsformen och låt jäsa en timme. Vänd upp den på
bakspaden och skjutsa in den i ugnen. Sänk värmen till 250g direkt när
den kommer in. Låt den gräddas i 15min sen sänker du temperaturen till
225 grader och gräddar ytterligare 15min. Kolla sen att temperaturen är
uppe i 90 grader i brödet om inte låt den stå inne i en minut per två
grader den har kvar. Linda in den i en bakduk och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar