söndag 30 mars 2014

Långjäst morotsbröd

Nybakat bröd till frukost känns väldigt lyxigt men jäser man över natten är det inte så besvärligt. De fick spröd och fin skorpa. Det här receptet kommer från Underbara Clara från början.

Morotsbröd
16 stora bullar
5 dl mjölk
12 g jäst
0.5 dl rapsolja
3  stora finrivna morötter
1 tsk salt
1 rejäla msk honung
9  dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 msk linfrön
0.5 dl sesamfrön
Havregryn att strö över

Smula jästen och rör ut i mjölken. Rör ner oljan och honungen.  Rör ner salt och vetemjöl.  Blanda ner övriga ingredienser. Täck bunken med ett tättslutande lock och låt stå över natten.

Sätt ugnen på 300 grader. Forma till 16 bullar. Strö över havregryn och tryck till. Låt jäsa i 30min. Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 250 grader. Grädda i 20min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar