Baconskal
12st
3 paket bacon
Sätt ugnen på 225 grader. Täck baksidan av en muffinsplåt med aluminiumfolie. Lägg tre halva baconbitar i kors över. Ställ in i ugnen tills de är gräddade, 30-45min. Låt dem sen svalna.
2 portioner
1.25 dl grötris
1 dl vatten
5 dl mjölk
0.5 tsk salt
Koka upp salt, vatten och grötris och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt hälften av mjölken och låt den koka in på låg värme i ca 20min. Upprepa med resten av mjölken.
Fördela sen risgrynsgröten i baconskalen.
Vaniljsås
5 dl
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
3 äggulor
3 msk socker
1 krm vaniljpulver
2 dl vispgrädde
Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Koka upp vispgrädde och mjölk med vaniljstången och kärnorna och låt sen stå och svalna i 10min. Lyft upp vaniljstången (lägg gärna vaniljstången i en burk och täck med socker så tar det smak). Rör ihop äggulorna med hälften av sockret. Tillsätt äggulorna till gräddmjölken. Låt sjuda under omrörning till den tjocknar. Medan den svalnar vispa resten av grädden med vaniljpulver och socker. Blanda försiktigt de båda smetarna och låt stå svalt till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar