Det här brödet blir minst lika gott som bullar. Välj en müsli du tycker är god, tex en hemmagjord.
Müslibröd
12g jäst
2 dl mjölk
3 dl vatten
50 g smör
1.5 tsk salt
1 msk honung
2 dl müsli
10 dl vetemjöl special
Smula jästen och rör ut i vattnet. Smält smöret och blanda i mjölken. Häll över jästblandningen. Rör
ner salt och vetemjöl. Blanda ner müslin. Täck
bunken med ett tättslutande lock och låt stå över natten.
Lägg in bakstenen och sätt ugnen på 275 grader. Mjöla en jäsform och
häll överflödet bakbordet och häll ut degen ovanpå. Forma till en limpa.
Lägg limpan i jäsformen och låt jäsa en timme. Vänd upp den på
bakspaden och skjutsa in den i ugnen. Sänk värmen till 250g direkt när
den kommer in. Låt den gräddas i 15min sen sänker du temperaturen till
225 grader och gräddar ytterligare 15min. Kolla sen att temperaturen är
uppe i 90 grader i brödet om inte låt den stå inne i en minut per två
grader den har kvar. Linda in den i en bakduk och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar