torsdag 27 mars 2014

Müslibröd

Det här brödet blir minst lika gott som bullar. Välj en müsli du tycker är god, tex en hemmagjord.

Müslibröd

12g jäst
2 dl mjölk

3 dl vatten
50 g smör
1.5 tsk salt
1 msk honung
2 dl müsli 
10 dl vetemjöl special

Smula jästen och rör ut i vattnet. Smält smöret och blanda i mjölken. Häll över jästblandningen. Rör ner salt och vetemjöl.  Blanda ner müslin. Täck bunken med ett tättslutande lock och låt stå över natten.

Lägg in bakstenen och sätt ugnen på 275 grader. Mjöla en jäsform och häll överflödet bakbordet och häll ut degen ovanpå. Forma till en limpa. Lägg limpan i jäsformen och låt jäsa en timme. Vänd upp  den på bakspaden och skjutsa in den i ugnen. Sänk värmen till 250g direkt när den kommer in. Låt den gräddas i 15min sen sänker du temperaturen till 225 grader och gräddar ytterligare 15min. Kolla sen att temperaturen är uppe i 90 grader i brödet om inte låt den stå inne i en minut per två grader den har kvar. Linda in den i en bakduk och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar