Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Vaniljfyllda brioche med jordgubb
Ca 18 bullar
Briochedeg:
25 g färsk jäst
2 dl mjölk
4 st ägg
0.5 dl socker
5-7 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
150 g smör
Ca 18 bullar
Briochedeg:
25 g färsk jäst
2 dl mjölk
4 st ägg
0.5 dl socker
5-7 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
150 g smör
Fyllning:
20 jordgubbar
18 tsk jordgubbssylt
2 dl creme fraiche
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
20 jordgubbar
18 tsk jordgubbssylt
2 dl creme fraiche
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Rör ut jästen i mjölken. Rör ner salt och socker. Vispa ner äggen ett i dagen och sist mjölet. Arbeta degen i minst 10 minuter och låt sen jäsa i minst en timme. Låt smöret under tiden stå och bli rumsvarmt. Rör ner smöret lite i taget. Låt stå och jäsa i drygt en timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop creme fraiche, vaniljsocker och socker. Dela degen i 15-20 bitar. Forma till bullar och lägg på en plåt. Tryck ner en grop i varje bulle med fingrarna. Lägg ner en matsked creme fraiche och en tesked jordgubbssylt. Toppa med en jordgubbe. Låt jäsa i ca 15min.
Grädda i ca 10min tills bullarna är gyllene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar