Kanelsnurror
ca 60 st
150g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
1.5 dl socker
ca 1.5 l vetemjöl
fyllning:
100 g smör
1 dl socker
2 tsk kanel
1 ägg till pensling
ca 60 st
150g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
1.5 dl socker
ca 1.5 l vetemjöl
fyllning:
100 g smör
1 dl socker
2 tsk kanel
1 ägg till pensling
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ljumma. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den stå och jäsa minst 20 min.
Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred på smöret och strö över socker och kanel. Rulla ihop degen som en rulltårta. Skiva och lägg på plåten med 3-4 cm mellanrum. Täck med bakduk. Låt jäsa.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader i ca 8 min. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar