Kanelknyten
ca 25 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
ca 25 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
1 ägg
ca 1 l vetemjöl
fyllning:
75 g smör
0.5 dl socker
1 msk sirap
2 tsk kanel
1 ägg till pensling
pärlsocker till garnering
ca 1 l vetemjöl
fyllning:
75 g smör
0.5 dl socker
1 msk sirap
2 tsk kanel
1 ägg till pensling
pärlsocker till garnering
Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa.
Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen till en fyrkant. Skär ut kvadrater med en sida på ca 7 cm. Lägg en klick fyllning i mitten på varje kvadrat. Vik in hörnen över fyllningen och tryck till. Låt jäsa.
Tryck till hörnen igen. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över kokos. Grädda i ca 5 min. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar