Ursprungligt recept från Feeders.
Saftig citronkaka
2 från tillverkning av fläderblomssaft
0.5 dl vatten
125 g smör
2 dl socker
4 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
Florsocker
2 från tillverkning av fläderblomssaft
0.5 dl vatten
125 g smör
2 dl socker
4 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
Florsocker
Koka citronerna i vattnet i en kvart tills de är mjuka. Mixa dem sen.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker fluffigt. Rör ner äggen ett i taget. Rör ner citronmixen. Rör ner mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Häll upp i en smord form och grädda i ca 30 minuter.
Strö över florsocker vid servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar