Ursprungligt recept från Feeders.
Chicken Kyiv
6 portioner
1 kg kycklingbröst
2 dl mjöl
3 ägg
3 dl panko
salt och svartpeppar
olja för fritering
vitlökssmör:
1 vitlök
100g rumsvarmt smör
rivet skal från en citron
1dl hackad persilja
6 portioner
1 kg kycklingbröst
2 dl mjöl
3 ägg
3 dl panko
salt och svartpeppar
olja för fritering
vitlökssmör:
1 vitlök
100g rumsvarmt smör
rivet skal från en citron
1dl hackad persilja
salt och svartpeppar
Gräddstuvad purjolök
6 portioner
6 portioner
1 purjolök
2 msk smör
2 dl grädde
salt och svartpeppar
2 msk smör
2 dl grädde
salt och svartpeppar
Ugnsbakad potatis
6 portioner
Kokt färskpotatis
6 portioner
Kokt färskpotatis
3 dl majskorn
Ugnsbaka vitlöken i 150 grader i ca 1h. Tryck ut vitlöksklyftorna från skalet och mosa tillsammans med smöret, citronskalet och persiljan. Smaka av med salt och peppar. Frys in smöret.
Strimla purjolöken och stek i smöret tills den är mjuk. Häll på grädden och låt puttra på svag värme.
Dela potatisen och blanda med majsen. Sätt ugnen på 125 grader.
Dela stora kycklingfiléer i två. Skär av utstickande bitar som tex innerfilen. Skär ut en ficka i kycklingbitarna. Låt öppningen vara så liten som möjligt och se till att inte skära hål på andra sidan. Fyll med fryst smör och plugga igen med en av kycklingbitarna du skar bort.
Blanda mjöl och salt och peppar på en tallrik. Vispa upp äggen i en annan och häll panka på en tredje. Dubbelpanera kycklingen.
Lägg överblivet vitlökssmör på potatisen och ställ in i ugnen.
Fritera kycklingen i ca 7-10min på 160 grader. Är du osäker på om kycklingen är klar kan du ställa in den bredvid potatisen i 10min.
Servera allt omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar