Mazarinkaka med citronglasyr
mördeg:
4 dl vetemjöl
0.5 dl socker
200 g smör
1 äggula
fyllning:
75 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 kalla kokta potatisar
1.5 dl mandelmjöl
2 bittermandlar
0.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
glasyr:
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
4 msk pressad citron
mördeg:
4 dl vetemjöl
0.5 dl socker
200 g smör
1 äggula
fyllning:
75 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 kalla kokta potatisar
1.5 dl mandelmjöl
2 bittermandlar
0.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
glasyr:
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
4 msk pressad citron
lemoncurd
Sätt ugnen på 175 grader.
Mördeg: Lägg mjölet i en skål. Dela smöret i bitar. Blanda. Blanda i socker och äggular. Arbeta ihop till en deg. Låt ligga kallt i minst 30 min.
Fyllning: rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Riv potatisen och rör ner den. Rör ner mandelmjöl, bakpulver och vetemjöl.
Tryck ut mördegen i en smord sockerkaksform med löstagbarkant. Klicka i fyllningen och jämna ut ytan. Grädda i nedra delen av ugnen i 30-40 min.
Vispa hop glasyren med elvisp. Bred över kakan när den har kallnat. Ringla över lemoncurd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar