onsdag 10 augusti 2022

Mazarinkaka med citronglasyr


Mazarinkaka med citronglasyr
mördeg: 

4 dl vetemjöl 
0.5 dl socker 
200 g smör 
1 äggula 
fyllning: 
75 g smör 
2 dl socker 
2 ägg 
2 kalla kokta potatisar 
1.5 dl mandelmjöl
2 bittermandlar 
0.75 dl vetemjöl 
1.5 tsk bakpulver 
glasyr: 
2 dl vispgrädde 
2 msk florsocker 
4 msk pressad citron
lemoncurd

Sätt ugnen på 175 grader.

Mördeg: Lägg mjölet i en skål. Dela smöret i bitar. Blanda. Blanda i socker och äggular. Arbeta ihop till en deg. Låt ligga kallt i minst 30 min.

Fyllning: rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Riv potatisen och rör ner den. Rör ner mandelmjöl, bakpulver och vetemjöl.

Tryck ut mördegen i en smord sockerkaksform med löstagbarkant. Klicka i fyllningen och jämna ut ytan. Grädda i nedra delen av ugnen i 30-40 min.

Vispa hop glasyren med elvisp. Bred över kakan när den har kallnat. Ringla över lemoncurd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar