8 portioner
Köttfärsås:
1 kg köttfärs
3 msk olja
2 gula lökar
10 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 morot
2 dl tomatpuré
1 buljongtärning
2 pkt krossade tomater
2 msk torkad oregano
1 msk socker
salt och svartpeppar
Ostsås:
75 g smör
0.75 dl vetemjöl
400 g ricotta
1 ägg
2 dl riven ost
6 mozzarellabollar
Skala och hacka vitlök och lök. Skala och riv morot. Hacka paprikan. Stek köttfärsen i olja tills den får stekyta. Tillsätt lök, vitlök, paprika, morot, paprikapulver och tomatpuré och stek på låg temperatur i några minuter. Tillsätt övriga ingredienser till köttfärssåsen och låt puttra i en timme. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med med mjölken lite i taget. Vispa ägget fluffigt. Tillsätt ricotta och riven ost och fortsätt vispa tills det blir en slät massa. Vispa ner mjölksåsen.
Skiva mozzarellan. Börja varva i en form med först köttfärssåsen, sen lasagneplattor, köttfärsås, ostsås, mozzarella och fortsätt varva så. Se till att sluta med ett lager mozzarella.
Täck formen med folie och grädda i 30min. Höj temperaturen till 225 grader, ta av folien och grädda i 15min till. Låt den svalna i 20min minst innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar