Viltfärsbiffar med bacon
15 portioner
Viltfärsbiffar:
1 kg viltfärs
500 g fläskfärs
260g bacon
3 rödlökar
2 äpplen
1 dl havregryn
0.5 dl ströbröd
1.5 dl vispgrädde
15 portioner
Viltfärsbiffar:
1 kg viltfärs
500 g fläskfärs
260g bacon
3 rödlökar
2 äpplen
1 dl havregryn
0.5 dl ströbröd
1.5 dl vispgrädde
1 dl äpplejuice
2 ägg
3 enbär
0.5 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt
50 g smör för stekning av biffarna
Gräddsås:
Spadet från stekningen av biffarna
6 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 tsk mörk soja
2 tsk senap
1 msk vetemjöl
Salt, svartpeppar
2 ägg
3 enbär
0.5 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt
50 g smör för stekning av biffarna
Gräddsås:
Spadet från stekningen av biffarna
6 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 tsk mörk soja
2 tsk senap
1 msk vetemjöl
Salt, svartpeppar
Finhacka baconet. Skala och riv löken. Riv äpplena. Krossa enbären fint. Blanda alla ingredienser till biffarna. Forma biffar och bryn dem i smöret. Lägg dem i en ugnsform och låt dem gå klart i ugnen på 75 grader.
Blanda ingredienserna till såsen i stekpannan och låt koka upp försiktigt.
Servera biffarna med såsen och potatis och gärna lingonsylt, karamelliserad lök och pressgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar