måndag 10 maj 2021

Marängfudge


Marängfudge
50-60 bitar
5 dl strösocker
1 krm salt
1.5 dl sirap
1.25 dl vatten
2 äggvitor
1 msk vaniljsocker
2 dl hackade nötter, krokant eller liknande. 
olja

Lägg socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad gryta. Låt sockret smält på låg temperatur. När det har smält höj temperaturen. När sockerlagen är 150g är den klar.

Medan sockerlagen kokar vispar du äggvitor och vaniljsocker fluffigt. 

Klä en form med bakplåtspapper som du oljar in och strör över hälften av nötterna i. 

Häll i sockerlagen i en tunn stråle ner i äggvitorna medan du vispar kraftigt. Fortsätt vispa efter att all sockerlag är tillsatt tills smeten är tjock, seg och vit. Häll upp i formen och strö över resten av nötterna. 

Ställ in i kylen i ett par timmar innan du skär den i bitar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar