tisdag 25 maj 2021

Kyckling med kanel- och kardemummacouscous


Kyckling med kanel- och kardemummacouscous
3 portioner
500-550g kycklingfile
salt och peppar
smör
1 gul lök
1 mild chilifrukt
1 pkt saffran
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
4 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
kanel- och kardemummacouscous:
3 dl couscous
0.5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 msk smör
1 kycklingbuljongtärning
4 dl vatten

Om fileerna är stora dela dem på tjockleken. Krydda dem med salt och peppar och bryn i smör. Skala och hacka löken. Finhacka chilifrukten Ta upp kycklingen och stek löken med kryddorna på medelvärme tills löken är mjuk. Lägg tillbaka kycklingen och smula över buljongtärningen och häll på vattnet. Låt puttra i 10-15min.

Bryn kryddorna försiktigt i smöret tills de börjar dofta. Rör ner couscousen. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning. Låt koka upp och ta sen bort från värmen och låt svälla i 5-10min.

Servera gärna med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar