tisdag 1 juni 2021

Kokosformar med fyllning


Ursprungligt recept kommer från Louise´s Spis.













Kokosformar
12 st
50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker 
2 msk ljus sirap 
0.5 tsk salt
300 g kokosflingor
1 dl majsmjöl
olja 
Fyllning 1:
glass
kolasås
strössel
Fyllning 2:
hallon
50 g rumsvarmt smör
0.75 dl florsocker
150 g cream cheese
1.5 dl kolasås
Fyllning 3:
lemoncurd
1 dl mjölk
1 äggula
1 dl strösocker
½ vaniljstång
1½ gelatinblad
1 dl vispgrädde
Citronzest


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj muffinsplåten med oljan.
Smält smöret och blanda med socker, salt, sirap och ägg. Rör ner kokosflingor och majsmjölet. Låt svälla ca 15 min.
Fördela smeten och tryck upp degen mot kanterna. 
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min, tills de är gyllene.
Låt svalna helt i formen.
Lossa korgarna försiktigt från formen och fyll dem med önskad fyllning.

Fyllning 2:
Vispa smöret tills det blir fluffigt. Vispa ner florsockret till en slät smet. Blanda i cream cheese och vispa till en jämn fluffig smet. Vänd ner kolasåsen. Lägg hallon i botten av formen, spritsa över krämen och dekorera med ett hallon på toppen.

Fyllning 3:
Lägg gelatinet i blöt i rikligt med vatten. Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg fröna och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Värm till kokpunkten. Vispa under tiden samman äggulan och socker så att det blir ljusare och luftigare. Lyft upp vaniljstången och vispa ner mjölken i ägguleblandningen. Häll tillbaka allting ner i kastrullen och sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem tills de är helt upplösta. Låt stå och svalna.
Vispa grädden. Vänd ner vaniljkrämen i grädden.
Lägg lite lemoncurd i botten av varje form och fyll med vaniljkrämen. Dekorera med citronzest


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar