onsdag 9 juni 2021

Köttpajer från Cornwall


Köttpajer från Cornwall
5 portioner
350g nötfärs
1 potatis
1 morot
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
pajdeg:
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
0.5 dl olja
125 g smör
1 dl vatten

Blanda salt och mjöl. Smula ihop med smöret. Tillsätt olja och vatten och blanda ihop till en deg. Låt vila i kylen i 45min.

Skala potatis, morot och lök. Finhacka grönsakerna. Blanda med nötfärs och krydda. Sätt ugnen på 225 grader. 

Kavla ut hälften av degen och tryck ut cirka ca 15cm i diameter. Lägg upp på plåtar och fördela fyllningen på dem. Kavla ut resten av degen och tryck ut nya cirklar och lägg ovanpå. Tryck samman runt om med en gaffel.

Grädda pajerna i 10min och sänk temperaturen till 175 grader och grädda i 30min till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar