Rogan Josh
4 portioner
500 g lammgrytbitar
2 gula lökar
1 bit färsk ingefära
1 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
olja
3 msk tomatpure
1 tsk sambal oelek
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2 lagerblad
4 portioner
500 g lammgrytbitar
2 gula lökar
1 bit färsk ingefära
1 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
olja
3 msk tomatpure
1 tsk sambal oelek
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2 lagerblad
1 burk krossade tomater
1 paprika
Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och tärna ingefäran. Fräs i olja tillsammans med spiskummin, garam masala och grytbitarna tills löken är mjuk. Tillsätt allt utom paprikan och låt koka i en halvtimme. Tärna paprika och låt den koka i 5min.
Servera med ris och en yoghurtsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar