Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Bang bang kyckling
8 portioner
1 kyckling
1 bit ingefära (ca 1 cm)
1 purjolök
1 tsk sichauanpeppar
2 st kycklingbuljontärningar
Marinad:
0.5 dl soja
2 tsk sesamolja
2 msk vinäger
1-2 tsk chiliolja
3 msk rostade sesamfrön
1 tsk sichauanpeppar
1 msk muscovadosocker
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
3 dl kycklingbuljong (från kycklingens kokvatten)
Grönsaker:
1 gurka
2 salladslökar
8 portioner
1 kyckling
1 bit ingefära (ca 1 cm)
1 purjolök
1 tsk sichauanpeppar
2 st kycklingbuljontärningar
Marinad:
0.5 dl soja
2 tsk sesamolja
2 msk vinäger
1-2 tsk chiliolja
3 msk rostade sesamfrön
1 tsk sichauanpeppar
1 msk muscovadosocker
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
3 dl kycklingbuljong (från kycklingens kokvatten)
Grönsaker:
1 gurka
2 salladslökar
sesamfrön
Skala och skiva ingefäran, skiva purjolöken. Lägg kycklingen i en gryta och häll på vatten så det nästan täcker. Låt koka upp och skumma av. Lägg i ingefära, purjolök, sichauanpeppar och buljongtärningar. Låt koka i ca 45min tills köttet mer eller mindre faller från benen. Lyft sen upp kycklingen ur buljongen och låt svalna till rumstemperatur.
Plocka köttet från kycklingen och dela i små bitar. Sila buljongen.
Skala och riv vitlöksklyftan och riv ingefäran. Blanda med övriga ingredienser till marinaden i en gryta och låt koka upp. Lägg i kycklingen och låt den bli varm.
Strimla gurkan och skiva salladslökarna. Servera kycklingen med ris, gurka, salladslök och sesamfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar