12 st
saltad karamell:
2 dl socker
2.5 msk vatten
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
muffins:
150g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0.5 dl saltad karamell
Frosting:
300 g cream cheese
1 dl saltad karamell
Lägg socker och vatten i en tjockbottnad gryta. och låt smälta under omrörning. När sockret har smält slutar du röra och bevakar det bubblande sockret. Ta av det när det är bärnstensfärgat. Lägg i smöret och rör medan det smälter. Häll i vispgrädden och rör tills det blir en slät smet. Blanda i saltet.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör och socker tills det blir fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner kokosmjölk och rivet citronskal. Rör ner vetemjöl, bakpulver och salt till en slät smet. Vänd ner den salta karameller. Fördela i 12 muffinsformar. Grädda i 15-20min.
Vispa smöret tills det blir fluffigt. Vispa ner florsockret till en slät smet. Blanda i cream cheese och vispa till en jämn fluffig smet. Vänd ner den salta karamellen.
Spritsa ut frostingen på muffinsen och ringla över saltad karamell.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar