torsdag 6 maj 2021

Cupcakes med kokos och saltad karamell

Recept ursprungligen från Louises Spis


Cupcakes med kokos och saltad karamell
12 st
saltad karamell:
2 dl socker
2.5 msk vatten
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
muffins:
150g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1 dl kokosmjölk
rivet skal från en citron
3.75 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0.5 dl saltad karamell
Frosting:
100 g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
300 g cream cheese
1 dl saltad karamell

Lägg socker och vatten i en tjockbottnad gryta. och låt smälta under omrörning. När sockret har smält slutar du röra och bevakar det bubblande sockret. Ta av det när det är bärnstensfärgat. Lägg i smöret och rör medan det smälter. Häll i vispgrädden och rör tills det blir en slät smet. Blanda i saltet.

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop smör och socker tills det blir fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner kokosmjölk och rivet citronskal. Rör ner vetemjöl, bakpulver och salt till en slät smet. Vänd ner den salta karameller. Fördela i 12 muffinsformar. Grädda i 15-20min. 

Vispa smöret tills det blir fluffigt. Vispa ner florsockret till en slät smet. Blanda i cream cheese och vispa till en jämn fluffig smet. Vänd ner den salta karamellen.

Spritsa ut frostingen på muffinsen och ringla över saltad karamell.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar