Citronsill
2 portioner
1 paket inläggningssill
1 krm mald koriander
1 röd lök
1 citron
1 morot
2 portioner
1 paket inläggningssill
1 krm mald koriander
1 röd lök
1 citron
1 morot
ättikslag:
1 dl ättikssprit
2 dl socker
3 dl vatten
Blanda ättikslagen. Skala och skiva lök och morot. Tvätta och skiva citronen. Dela sillbitarna. Varva sill med lök, citron och morot. Strö över koriandern och häll över ättikslagen. Låt stå minst 24h och upp till en vecka.
Äpplesill
2 portioner
1 paket inläggningssill
1 röd lök
1 äpple
1 lagerblad
ättikslag:
1 dl ättikssprit
0.5 dl outspädd äpplejuice
1.5 dl socker
2.5 dl vatten
2 portioner
1 paket inläggningssill
1 röd lök
1 äpple
1 lagerblad
ättikslag:
1 dl ättikssprit
0.5 dl outspädd äpplejuice
1.5 dl socker
2.5 dl vatten
Blanda ättikslagen. Skala och skiva löken. Tvätta och äpplet. Dela sillbitarna. Varva sill med lök och äpple. Lägg i lagerbladet och häll över ättikslagen. Låt stå minst 24h och upp till en vecka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar