Rabarbermousse med jordgubbar
5 portioner
3 stjälkar rabarber
0.5 dl jordgubbssaft
2 dl jordgubbar, tex frysta
1 dl socker
3 gelatinblad
1 dl vispgrädde
5 portioner
3 stjälkar rabarber
0.5 dl jordgubbssaft
2 dl jordgubbar, tex frysta
1 dl socker
3 gelatinblad
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skiva rabarbern och koka den mjuk i saften. Tillsätt jordgubbarna och mosa ihop. Rör ner socker och låt det lösa upp sig. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem med. Rör tills de har löst sig helt och ställ sen att svalna.
Vispa grädden med vaniljsockret och vänd ner den svala rabarberkrämen. Fördela i tex glas och ställ in i kylen i minst 1h.
Dekorera med bär eller blad vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar