Moules marinieres
3 portioner
1 nät blåmusslor
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
0.5 fänkål
1 morot
2 msk olja
2 dl vatten
2 dl grädde
0.5 dl hackad dill
3 portioner
1 nät blåmusslor
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
0.5 fänkål
1 morot
2 msk olja
2 dl vatten
2 dl grädde
0.5 dl hackad dill
Kontrollera att musslorna är levande, dvs har hela skal och är stängda eller stänger sig om man knackar på dem. Släng musslor som inte lever. Skrubba bort tångrester och grus från skalen. Skär bort den eventuella grustofsen.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skala moroten. Strimla morot och fänkål. Fräs lök, morot och fänkål i oljan tills de har mjuknat. Lägg i musslorna och låt dem "svettas" i ett par minuter. Häll på vatten och grädde och låt koka under lock i 5min.
Släng musslor som inte har öppnat sig. Strö över dill och servera med vitlöksbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar