onsdag 28 april 2021

Gulab Jamun

Receptet kommer ursprungligen från Zeinas Kitchen.

Gulab Jamun
ca 20st
3 dl pulvermjölk
1 dl vetemjöl
25 g smör
1 tsk bakpulver
1.25 dl mjölk
Olja till fritering
Sockerlag:
1 dl vit sirap
1.5 dl socker
1 dl vatten
1 tsk citronsaft
0.5 g saffran 
3-4 st kardemummakapslar


Lägg sirap, socker, vatten och citronsaft i en kastrull och koka upp. Lägg i saffran och kardemumma och låt sjuda i 3-4min.

Blanda pulvermjölk, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och rör ner. Blanda ner mjölk lite i taget tills det blir en slätt ganska fast smet. Pensla ett fat med olja och olja händerna innan du rullar bollar med ungefär en matsked av smeten i varje. 

Hetta upp oljan i en vid kastrull på medelvärme, 180 grader. Fritera billarna tills de är gyllene på alla sidor, ca 5min. Lägg upp på papper och låt rinna av. Lägg dem sen i sirapen och låt svalna. De bör ligga där minst en halvtimme innan servering.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar