tisdag 13 april 2021

Honungsglaserad fläskytterfilé


Honungsglaserad fläskytterfilé
5 portioner
1 kg fläskytterfile
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk örtsalt
glace:
2.5 dl vatten
2.5 dl honung
1.5 dl äpplemos
1 dl torkade tranbär
1.5 dl mangochutney

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kryddorna och klappa köttet med det. Ställ in köttet i ugnen medan du kokar ihop glacen. Låt glacen puttra medan köttet tillagas. Häll en fjärdedel av glacen över köttet och låt stå i ugnen i 15min. Häll över en fjärdedel till och låt köttet stekas i ugnen en kvart till. Köttet är klart när det har nått 63 grader. Mixa ihop glacen. Skiva köttet och ringla hälften av den kvarvarande glacen över och servera resten som sås. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar