Honungsglaserad fläskytterfilé
5 portioner
1 kg fläskytterfile
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk örtsalt
glace:
2.5 dl vatten
2.5 dl honung
1.5 dl äpplemos
1 dl torkade tranbär
1.5 dl mangochutney
5 portioner
1 kg fläskytterfile
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk örtsalt
glace:
2.5 dl vatten
2.5 dl honung
1.5 dl äpplemos
1 dl torkade tranbär
1.5 dl mangochutney
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kryddorna och klappa köttet med det. Ställ in köttet i ugnen medan du kokar ihop glacen. Låt glacen puttra medan köttet tillagas. Häll en fjärdedel av glacen över köttet och låt stå i ugnen i 15min. Häll över en fjärdedel till och låt köttet stekas i ugnen en kvart till. Köttet är klart när det har nått 63 grader. Mixa ihop glacen. Skiva köttet och ringla hälften av den kvarvarande glacen över och servera resten som sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar