Recept ursprungligen från Zeinas Kitchen.
Dan dan nudlar
4 portioner
400 g nudlar
150 g färsk spenat
jordnötter
Färsen:
500 g köttfärs
3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
3 msk japansk soja
2-3 msk fermenterade svarta bönor i chiliolja
0.5 purjolök
olja
Såsen:
1-3 msk chilioljan
0,5 dl japansk soja
1 msk tahina
2 msk svart kinesisk vinäger
1 tsk sichauanpeppar
2 msk socker
1 vitlöksklyfta
4 portioner
400 g nudlar
150 g färsk spenat
jordnötter
Färsen:
500 g köttfärs
3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
3 msk japansk soja
2-3 msk fermenterade svarta bönor i chiliolja
0.5 purjolök
olja
Såsen:
1-3 msk chilioljan
0,5 dl japansk soja
1 msk tahina
2 msk svart kinesisk vinäger
1 tsk sichauanpeppar
2 msk socker
1 vitlöksklyfta
Börja med såsen. Rosta sichauanpepparen på medelhög värme i ca 1 min. Mortla sedan pepparkornen. Skala och riv vitlöken. Blanda peppar och vitlök med resten av ingredienserna till såsen.
Skölj och strimla purjolöken. Skala och riv ingefäran och vitlöken. Blanda ingefäran med övriga ingredienser till färsen förutom purjolöken. Stek färsen på hög värme i olja under ständig omrörning. När färsen fått färg och är stekt rör nu ner purjolöken.
Koka nudlarna.
Lägg spenaten i botten av tallriken. Ringla såsen över. Lägg på nudlar och färsen och ringla över mer sås. Strö över jordnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar