Sparrisfyllda kycklingfiléer med annorlunda potatisgratäng.
5 portioner
1 kg kycklingfile
1 knippe sparris
5-10 ostskivor
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
5 portioner
1 kg kycklingfile
1 knippe sparris
5-10 ostskivor
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
smör
potatisgratäng:
1 kg mjölig potatis
25 g smör
2 vitlöksklyftor
1.5 msk vetemjöl
2.5 dl mjölk
1.5 dl grädde
1 tsk salt
0.5 tsk peppar
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva potatisen tunt och ställ i en ugnsfast form. Smält smöret och pressa i vitlöken. Red med vetemjölet och späd med mjölk och grädde. Låt koka upp och blanda i salt och peppar. Häll över potatisen. Strö över osten och grädda i mitten av ugnen i ca 50min.
Skär kycklingfilen på mitten nästan helt i igenom. Salta och peppra och fyll med ost och sparris. Krydda med paprikapulvers alt och peppar på utsidan. Bryn på båda sidor i smöret och lägg i en ugnsfast form. Ställ in tillsammans med potatisgratängen och sänk temperaturen till 100 grader och låt kycklingen tillagas tills den är färdig, ca 15min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar