Ursprungligen ett recept från Feeders.
Kycklinglårfilé med potatissallad
5 portioner
700g kycklinglårfiléer
smör
salt och svartpeppar
salt och svartpeppar
marinad:
1 msk flytande honung
0,5 dl ljus soja
1 citron
0,5 dl neutral olja
1 msk sesamolja
1 tsk senap
2 msk smör för stekning
Potatissallad:
1kg fast potatis
smör för stekning
2 dl creme fraiche
150 g cream cheese
0.5 purjolök
1 msk citronsaft
salt och bra svartpeppar
1 msk flytande honung
0,5 dl ljus soja
1 citron
0,5 dl neutral olja
1 msk sesamolja
1 tsk senap
2 msk smör för stekning
Potatissallad:
1kg fast potatis
smör för stekning
2 dl creme fraiche
150 g cream cheese
0.5 purjolök
1 msk citronsaft
salt och bra svartpeppar
Pressa citronen och blanda med övrigt till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden och låt ligga i den under kylen under 4h.
Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra kycklingen och bryn den på hög temperatur i smöret. Lägg kycklingen i en form och häll över stekskyn och resten av marinaden. Ställ in i ugnen medan du gör potatissalladen.
Skrubba potatisen och koka den.
Strimla purjolöken och blanda med creme fraiche, cream cheese och citronsaft.
Dela potatisen och stek i smör och krydda med salt och peppar. Låt svalna lite innan du blandar med röran.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar