måndag 7 september 2020

Rådjurssadel i körsbärssås


Rådjurssadel i körsbärssås
5 portioner
1 rådjursadel
salt
peppar
smör
sås:
3 schalottenlökar
smör
5 dl rött vin
5 dl körsbär
4 msk kalvfond
0.5 dl vatten
2 msk majsstärkelse
50g smör

Sätt ugnen på 150 grader. Putsa sadeln och bryn runt om. Lägg i en ugnsfast form och tillaga i ugnen tills köttet har nått 60 grader i mitten. Låt sen vila några minuter innan du skär upp den. 

Skala och hacka lökarna. Stek mjuka i smöret. Blanda i vin, körsbär, kalvfond och stekskyn från stekpannan. Låt koka i 10 minuter. Sila såsen och se till att få med så mycket av fruktköttet från körsbären som möjligt. Blanda ner majsstärkelsen i vattnet och rör ner i såsen och låt koka upp. Rör ner smöret vid servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar