torsdag 3 september 2020

Pav

Pav är ett luftigt indiskt bröd. Jag testade ett recept från Feeders.

Pav
12 st
3.5 dl  mjölk
1 tsk socker
6g jäst
1 ägg
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 msk smör
pensling:
2 msk mjölk
2 msk smält smör

Rör ut jästen i mjölken. Blanda i resterande ingredienser till degen. Rör degen ordentligt. Låt jäsa i en halvtimme. Rör ner smöret i degen och rör ordentligt igen. Låt jäsa i en halvtimme till. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form eller en kakform. Forma degen till tolv runda bullar. Lägg dem i formen med små mellanrum. Pensla med mjölken och låt jäsa en halvtimme. Grädda i ca 15 minuter till bröden är gyllene. Pensla med smält smör och låt svala under en bakduk.

Jag serverade dem som hamburgerbröd till kycklingburgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar