tisdag 22 september 2020

Jättemumsmums


Jättemumsmums
10 portioner
Marängsmet:
6 gelatinblad 
6 äggvitor
3 dl strösocker 
1 tsk vaniljpulver
Botten:
11 smörgåsrån
Dekor:
200g mjölkchoklad
100g mörk choklad

Lägg ut smörgåsrånen på en plåt. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Lyft upp gelatinbladen ut vattnet och smält genom att micra i 30s. Tillsätt sockret lite i taget medan du vispar äggvitorna tills allt är tillsatt. Vispa ner vaniljpulvret och vispa till en fast maräng. Häll ner gelatinen i en tunn stråle medan du vispar marängsmeten. Vispa tills marängen svalnat igen. Spritsa ut marängsmeten i formen av en mumsmums och låt stelna i kylen i 15min. Smält chokladen och rör chokladen smidigt. Skär bort överflödigt smörgåsrån och fördela chokladen över mumsmumsen tills allt är täckt. Låt stela i kylen i minst 15min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar